وي از فرش دستباف ايران به عنوان گوهر گرانقيمت و پر بهايي نام برد که در طول تاريخ پر افتخار کشور، همواره به عنوان يکي از نشانههاي بارز و شاخص فرهنگ و تمدن ايراني و اسلامي خوش درخشيده و نام ايران را به اقصي نقاط عالم برده است.
وي همچنين اين هنر- صنعت را کالايي هنري و ارزشمند توصيف کرد و افزود: قالي ايراني منشوري چند وجهياست که در هر يک از وجوه آن ميتوان يکي از دلايل ماندگاري و دوام زندگي ايرانيان مشاهده کرد.
فرجي حضور بيش از 400 شرکت کننده داخلي و خارجي را از ويژگيهاي نمايشگاه شانزدهم دانست و تصريح کرد: رشد 20 درصدي اين حضور نسبت به سال گذشته نويدي بر موفقيت مرکز ملي فرش ايران است که کشور را بر ادامه تلاشهاي خود اميدوار ميسازد.
رئيس مرکز ملي فرش ايران اختصاص سالني ويژه براي هنرمندان فرش دستباف کشور را اداي احترام، سپاس و تقدير از فعالان اين حوزه دانست و خاطر نشان کرد: عرضه آثار دانشجويان و دانشگاههاي ارائه دهنده رشته فرش در دو مقطع کارداني و کارشناسي از جمله بخش ها و برنامههاي قابل اشاره در نمايشگاه شانزدهم است.
وي به مصوبات کميته فرش ايران از جمله بسترسازي براي بازاريابي مناسب در بازارهاي جهاني، تبليغات با رويکرد برندسازي، پخش تيزرهاي تبليغاتي در شبکههاي جهاني، حمايت از فيلمهاي هنري و مستند فرش، شناسنامهدارکردن فرش دستباف ايران اشاره کرد و گفت: افزايش جوايز صادراتي از 3 به 5 درصد و همچنين افزايش پوشش بيمهاي بافندگان، انعقاد تفاهمنامه با سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري به منظور گسترش بازارهاي داخلي و خارجي و تقدير و تکريم هنرمندان و پيشکسوتان اين عرصه از جمله اقداماتي است که در اين دوره از نمايشگاه به طور جدي مورد توجه قرار گرفته است.
فرجي از برگزاري دورههاي آموزشي براي بافندگان به منظور ارتقا کيفيت بافت و آگاهي از سلايق بازار بهعنوان يکي ديگر از دلايل شکوهمندي نمايشگاه شانزدهم فرش ايران ياد کرد و ادامه داد: برپايي المپياد فرش در دو سطح دانشآموزي و دانشجويي که تأثير بسيار مطلوبي را به دنبال داشت همچنين جذب 60 ميليارد تومان از محل وامهاي زودبازده طي امضاي تفاهمنامه با وزارت کار از جمله افتخارات ديگري است که امروزه در حوزه فرش شاهد آن هستيم.
رئيس مرکز ملي فرش ايران از آموزش تجار، طراحان، ارگان تعاونيها، حمايت از کارگاههاي متمرکز به منظور سفارش پذيري، اجراي طرحهاي پژوهشي در حوزههاي مرتبط با فرش، بسترسازي جهت ثبت طرحها و نقوش فرش ايران در مجامع داخلي و خارجي، برگزاري و مشارکت در برپايي نمايشگاههاي و جشنوارههاي داخلي و خارجي، مقدمات برگزاري همايش همايش علمي فرش ايران در سطح ملي در آبانماه 86 و راهاندازي سامانه اطلاعرساني فرش دستباف ايران نيز به عنوان بخشي از فعاليتهايي نام برد که موجب شدهاند بستر مناسبي براي تجارت الکترونيک در حوزه فرش فراهم آيد.
وي در پايان تأکيد کرد: تمامي موارد ياد شده تنها بخشي از برنامهها و فعاليتهاي مرکز ملي فرش ايران است که باهمفکري و مشارکت بخش خصوصي و تصويب کميته فرش در حال انجام است.
114/
انتهای پیام/